Doorontwikkeling startup en scale-up ecosysteem

Het ecosysteem voor startups en scale-ups is toe aan een volgende fase. De universiteit van het Noorden, NOM, Provincie Drenthe, Founded in Groningen en Founded in Friesland is gewerkt aan een integraal plan voor de doorontwikkeling van het ecosysteem. Hiervoor is een subsidieaanvraag gedaan bij SNN, met de werktitel: Founded in the North

Verder inzicht in het plan, de tijdslijn en aanvullende details zijn op deze pagina te vinden. 

Explainer Video

Ontdek de Nieuwe Fase van Startup Ondersteuning in Noord-Nederland! 

De universiteit van het Noorden, NOM, Provincie Drenthe, Founded in Groningen en Founded in Friesland hebben gezamenlijk een helder doel: het stimuleren en ondersteunen van startups en scale-ups in onze regio, zodat ze kunnen groeien en bloeien. Ons integrale plan, gesteund door regionale instellingen en met een solide datagedreven aanpak, is ontworpen om een stimulerende omgeving te creëren voor jonge ondernemingen. In deze samenvatting van de subsidieaanvraag krijg je een helder overzicht van onze strategieën, doelstellingen en de manieren waarop we het ondernemerschapsecosysteem in Noord-Nederland willen versterken.

Podcast: Startup-ecosysteem in Noord-Nederland: groei en uitdagingen

In deze aflevering van de podcast '20 voor 12' delen Koen Atema van Founded in Groningen en Bertwin Kampman van Founded in Friesland hun expertise over het stimuleren van de groei binnen het startup ecosysteem van Noord-Nederland. Ze bespreken de uitdagingen en kansen voor startups in de regio, en verkennen hoe een optimale omgeving gecreëerd kan worden om deze jonge ondernemingen beter te ondersteunen.

Het gesprek biedt ook inzicht in de ambitieuze doelen van Founded in the North en de toekomstige vooruitzichten voor startups in de regio.