Groningen OPEN for Innovation

Ben jij een startup en wil je in contact komen met grote bedrijven uit de regio? Groningen OPEN biedt je de kans om kennis te maken met gevestigde bedrijven, te reageren op hun actuele vraagstukken en oplossingen te ontwikkelen. Vier bedrijven uit Noord-Nederland hebben challenges (uitdagingen) geformuleerd en zoeken startups met innovatieve oplossingen. Het doel van het nieuwe initiatief ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Groningen OPEN wordt georganiseerd door Campus Groningen, Founded in Groningen en de NOM. 

Startups hebben vaak baat bij de opgebouwde expertise en ervaring van grotere bedrijven als het gaat om productverbetering, marktkennis en -acceptatie. En andersom zijn gevestigde bedrijven voor hun concurrerend vermogen in groeiende mate afhankelijk van de snelheid en flexibiliteit van innovatieve startups. Toch vinden beide partijen het vaak een uitdaging om contact te leggen of samen te werken. Groningen OPEN biedt startups de kans om in contact te komen met gevestigde bedrijven en te reageren op hun actuele vraagstukken, oplossingen te ontwikkelen, te testen en eventueel implementeren.

De Challenges

Vier gevestigde bedrijven – draaijer+partners, Maripaan, Cosun Beet Company en Anker Stuy - hebben challenges geformuleerd en gaan de komende weken samen met de partners van Groningen OPEN op zoek naar startups die een goede oplossing voor hun vraagstuk kunnen bieden. Door zich te verbinden aan Groningen OPEN laten de vier gevestigde bedrijven zien dat ze ‘open’ staan voor nieuwe ideeën, innovatie en samenwerking: Groningen OPEN for Innovation. Bekijk hier de challenges

Over Groningen OPEN
Groningen OPEN is een nieuw project van Campus Groningen, Founded in Groningen en de NOM. Na deze eerste editie wordt geëvalueerd hoe het programma in de toekomst zo effectief mogelijk kan worden ingericht. Gevestigde bedrijven die willen deelnemen in een volgende editie van Groningen OPEN kunnen contact opnemen! 

Inschrijven 

Je kunt je tot en met 29 mei inschrijven voor een challenge van Groningen OPEN. Als jouw startup bij de beste inzendingen hoort dan wordt je uitgenodigd voor een (online) selectiegesprek in week 23 met het bedrijf.

Ga naar het inschrijfformulier 

 

Groningen OPEN wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen, om het innovatieklimaat te stimuleren.